Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Planer på nytt äldreboende i sjukhusfastigheten

Planerna på att bygga ett särskilt boende på Mällby gård har lagts ner. Riskerna var för stora med golfbanan så tätt inpå. På kommunstyrelsens möte på onsdagen diskuterades planerna på ett särskilt boende i sjukhusfastigheten Pilen 5.

Det fanns förslag om att bygga ett särskilt boende på Mällby gård, men då golfklubben protesterat och kommunen kom fram till att det var förenat med för stora risker med golfbanan är planerna nedlagda.

– En golfexpert tittar nu på om det är möjligt att gå vidare med området för villatomter. Men det blir inget särskilt boende där, säger kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson (S).

5 000 tomma kvadratmeter i fastigheten

Nu vill man i stället se ett särskilt boende i sjukhusfastigheten Pilen 5 där det finns 5 000 tomma kvadratmeter, berättar Kent Hansson.

– Prio ett är att få till ett tillagningskök som ska renoveras och byggas ut. Vi vill skapa utrymme för ett särskilt boende där. Vi är tidigt i processen men en konsult tittar på det nu och ska komma med ritningar, säger Kent Hansson.

Lars Tysklind: ”Hoppas man får till det”

Lars Tysklind (L) är oppositionsråd och menar att helst skulle man först kommit med idéer vad som ska vara i sjukhusfastigheten innan kommunen köpte den.

– Men dessa planer är inget vi är emot, när det är köpt får man göra det bästa av situationen. Vi får hoppas man får till det nu, säger Lars Tysklind.

– Det ska komma en skiss vi inte sett än, men vi vet ju att det kan vara svårt att bygga i en byggnad där det finns rumsindelningar som inte alltid är så lätta att göra om, säger Lars Tysklind.