Ordningsstörning vid Paludan-besök i Uppsala

Den dansk-svenske högerextreme politikern Rasmus Paludan som under den senaste tiden bränt koraner runt omkring i Sverige – vilket lett till våldsamma upplopp – har under söndagen besökt området kring moskén i Uppsala.
– Vi har haft en ordningsstörning där som vi har hanterat och håller på och hantera, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

ANNONS
LocationUppsala||

Ordningsstörningen i Uppsala ska ha skett i anslutning till att Rasmus Paludan försökt bränna en koran i närheten av moskén i Uppsala.

En bil ska ha blivit skadad, men i nuläget finns det inga uppgifter om personskador, uppger han.

– Det vi har fokuserat på är att samtala med personer på plats och försöka lugna stämningen, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Brände koran i Stockholm

Tidigare under dagen besökte Rasmus Paludan, som kandiderar till riksdagsvalet för partiet Stram kurs, även Stockholm. Det ledde inte till några oroligheter.

Enligt vittnesuppgifter till Expressen jagades Paludan från platsen i Uppsala. Politikern säger själv till tidningen att människor kom springande mot hans bil och försökte slå genom rutan på bilen.

ANNONS

– När det inte funkade kastade sig en man på framrutan på bilen så att den krossades, säger han till tidningen.

LÄS MER:Polisen överens: Neka Rasmus Paludan

LÄS MER:Paludan får avslag i Stockholm och Uppsala

ANNONS