För ett år sedan fick en person som arbetar på skolan i Skee ett brev med rasistiskt innehåll. Nu har samma person fått ett liknande brev, lämnat inne på skolan.
För ett år sedan fick en person som arbetar på skolan i Skee ett brev med rasistiskt innehåll. Nu har samma person fått ett liknande brev, lämnat inne på skolan. Bild: Ulf Blomgren

Nytt rasistiskt hot mot skolpersonal

Ett hot med rasistiskt innehåll har återigen riktats till en person i personalen vid Skee skola. Det gäller samma person som fick ta emot rasistiska hot för ett knappt år sedan.

ANNONS

Hotet kom under tisdagen. Samma eftermiddag fick föräldrar, elever och annan personal information om det inträffade och under onsdagen hölls dörrarna till skolan låsta.

Hotet kom, liksom förra gången, i form av ett brev som levererades inne i skolan, i samma område som förut, berättar barn- och utbildningsförvaltningens chef Nicklas Faritzon.

Kommunen ser allvarligt på det inträffade. Händelsen är polisanmäld och i samråd med kommunens säkerhetsansvarige, Peter Dafteryd, har skolan fattat beslut om att hålla skolans dörrar låsta.

– Vi låser för att kunna ha kontroll på vilka som kommer in i skolan, förklarar Peter Dafteryd.

Någon hotbild mot elever eller övrig personal på skolan bedömer han inte föreligger. Inte heller finns något som i nuläget tyder på ett allmänt hotfullt läge i Skee.

ANNONS

– Vi står i kontakt med den hotade personen, med kommunens säkerhetsansvarige och följer polisens arbete för att se om vi behöver vidta ytterligare åtgärder, säger Nicklas Faritzon.

När hoten kom förra året fanns även vakter på skolan. Något beslut om att sätta in sådana fanns vid lunchtid på onsdagen inte.

Hotet i tisdags gällde enbart en person på Skee skola. Förra året fick även en anställd vid förskolan i Skee hot. Händelserna då är fortfarande ouppklarade.

Samma person vid Skee skola som fick hot med rasistisk innebörd förra året har återigen fått liknande hot, levererade inne i skolan. Nu hålls dörrarna låsta.

ANNONS