Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En person i personalen vid Skee skola har fått ett nytt hot riktat mot sig. Bild: Jenny Johansson
En person i personalen vid Skee skola har fått ett nytt hot riktat mot sig. Bild: Jenny Johansson

Nytt hot lämnat i skolan – trots de låsta dörrarna

Knappt två veckor har gått sedan ett skriftligt hot riktades mot en person som arbetar vid Skee skola. Dörrarna till skolan låstes. Sedan dess har de varit låsta. Ändå hittades ett nytt hot inne i skolan på tisdagsförmiddagen.

– Det är riktat mot samma person som tidigare. Hotet är polisanmält och levererat till polisen, säger säkerhetssamordnare Peter Dafteryd.

Elevernas vårdnadshavare fick information om händelsen under tisdag eftermiddag.

Även detta nya hot har rasistiskt innehåll men det är inte riktat mot skolan som helhet, mot annan personal eller mot elever. Det handlar bara om en individ, framhåller barn- och utbildningschef Nicklas Faritzon.

Hotet hittades, liksom de tidigare hoten, inne på skolan. Det har inte skickats via post utan lämnats på skolan.

– Jag vill inte spekulera i vem eller vilka som ligger bakom detta. Men situationen har ju förändrats när det sker trots att skolan är låst. Tidigare har vi bedömt att hoten kom utifrån och därför låste vi, säger Nicklas Faritzon.

– Prio ett är att få tag i den som skriver de här hatbreven. Polisen har varit på skolan i dag onsdag.

– Det här är en stor påfrestning för alla inblandade och upplevs som väldigt obehagligt. Jag har kallat till ett möte med polisen, säkerhetssamordnaren, rektor och HR-avdelningen för att se hur vi ska gå vidare.

Har det märkts av någon allmän stämning i Skee som skulle kunna förklara de här breven?

– Nej, det här är ett enskilt ärende utan andra kopplingar, säger Nicklas Faritzon.

– Jag har inte fått till mig att det skulle finnas någon hotfull stämning, men jag ska lyfta den frågan när vi har en avstämning om detta, säger Peter Dafteryd.

Vid det möte Nicklas Faritzon kallade samman under onsdagen kunde polisen inte närvara men polisen, de chefer som berörs samt HR-avdelningen och Nicklas Faritzon själv diskuterade säkerhetsläget.

– Vi gjorde bedömningen att vi inte behöver vidta fler åtgärder men skolan kommer att vara låst även i fortsättningen, säger han.

Den person som blivit hotad har andra arbetsuppgifter under den här veckan och nästa och befinner sig inte på skolan. Hen har också fått säkerhetslarm.

– Det är bekymmersamt att fallet inte är löst. Så länge det är så kommer vi inte vidare, säger Nicklas Faritzon. Men vi har intrycket att polisen prioriterar det här.

Tidningen har sökt ansvarig utredare hos polisen men inte fått kontakt.

Ett nytt rasistiskt hot, riktat mot en anställd, har lämnat inne på Skee skola, trots att dörrarna hålls låsta sedan det förra hotet, mot samma person.