Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Parkeringen.

Nya p-avgifter upprör boende

Från och med den 1 september försvinner gratis gästparkering för de boende på Timmermansvägen i Strömstad, något som upprör flera av områdets boende.

Strömstadsbyggen har beslutat att flera av Rådhusbergets gratis gästparkeringar ska börja kosta från och med 1 september. Detta är något som upprör flera av de boende som blir drabbade av de nya p-avgifterna där det kommer kosta fem kronor per timme, eller 100 kronor per dygn i max 48 timmar.

– Det nya systemet begränsar helt enkelt besökstiden, vilket drabbar mig, då jag ibland brukar ha gäster som stannar flera dagar i sträck och hälsar på, säger Thomas Larsson, boende på Timmermansvägen.

Tidigare har det varit gratis gästparkering i fyra timmar, sedan har man behövt kontakta Strömstadsbyggens kontor och gett dem besökarens registreringsnummer, som företaget sedan har vidarebefordrat till vaktbolaget så att gästen inte får böter.

Enligt Göran Wallo, vd på Strömstadsbyggen, så har det gamla systemet inte fungerat så som de hade önskat:

– Vi har fått in en del klagomål att besökarna har blivit lappade efter fyra timmar då de tycker att de inte har fått någon information om att de måste kontakta oss på kontoret. Det har skapat en del tjorv och extra arbete för oss att vi måste dra tillbaka dessa böter. Därför blir det ett enklare sätt för oss att alla hyresgäster får använda besöksparkeringarna, säger Wallo.

– Parkeringarna ligger beläget väldigt centralt på Rådhusberget, om man jämför med p-avgiften vid Lasarettsparkeringen, då är det mycket billigare vid Rådhusberget.