Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gamla Svinesundbron Bild: Lasse Edwartz
Gamla Svinesundbron Bild: Lasse Edwartz

Ny restaurang vid Svinesundsbron

Alldeles i kanten av gamla Svinesundsbron, på norska sidan, ligger Svinesundterassen. Med åren har flera restaurangägare försökt sig på att hålla liv i stället, men inte lyckats. Nu är ännu ett försök på gång. Och det är norsk närproducerad mat som står i fokus.

Johnny Larsen från Fredrikstad är kock och i full färd att rusta upp den gamla restaurangen. I en intervju med Halden Arbeiderblad berättar han varför han ska lyckas.

– Vi anser att läget är perfekt för en god gammaldags vägkrog med norsk husmanskost till rimliga priser. Vi tror vi ska lyckas då vi har planer som gör att stället blir attraktivt, svarar Johnny Larsen som också är ansvarig för hela konceptet.

Han berättar att hyreskontraktet ligger på 10 år och att de har investerare, som de inte vill avslöja. Just nu är de i färd att söka kockar och övrig restaurangpersonal på både heltid och deltid.

Målsättningen är att laga norsk husmanskost med varor som producerats i Norge och Johnny Larsen berättar att gårdsägare i närområdet har efterfrågat en satsning som kan bli hållbar.

– Så det är det vi ska få till nu, säger han till Halden Arbeiderblad.