Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ny rektor. Gymnasiet får en ny rektor under nästa läsår. Bild: Jenny Johansson

Ny rektor till gymnasiet i Strömstad

Inför läsåret med start i höst har en rekrytering av ny rektor till gymnasiet skett. Han heter Martin Dalenius och har tidigare haft rektorsuppdrag i Göteborgsområdet.

Förutom att flera rektorer i grundskolan kommer att få ny uppdrag under nästa läsår, bland annat Eva Hoffström, tidigare rektor för Odelsberg, som blir rektor för Strömstiernaskolan, så har en nyrekrytering skett.

Den nya rektorn heter Martin Dalenius och tar sig an ett uppdraget som rektor för Strömstad Gymnasium efter den tillförordnade rektorn Helena L’Estrade. Närmast kommer han från uppdraget som rektor för en låg- och mellanstadieskola i Göteborg.

—Det ska bli roligt. Jag är gymnasielärare i grunden och detta känns lite som att komma hem till gymnasiet, säger han i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

— Jag hoppas kunna tillföra kunskap och erfarenhet i utvecklingen av gymnasiet. Skolan och utbildningen behöver hålla god kvalitet, mitt jobb blir också att ta ut kursen i den konkurrens som råder om gymnasieelever idag. Samarbete med näringsliv och andra aktörer blir en viktig del, fortsätter pressmeddelandet.