Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Palm, vd på badhuset och Martin Dalenius, verksamhetschef för förskola, kulturskola och bibliotek, om hur Strömstads olika verksamheter påverkas av de nya restriktionerna.  Bild: Victoria Petersson
Marcus Palm, vd på badhuset och Martin Dalenius, verksamhetschef för förskola, kulturskola och bibliotek, om hur Strömstads olika verksamheter påverkas av de nya restriktionerna. Bild: Victoria Petersson

Nu stänger Strömstads badanstalt: ”Vill skicka en signal”

Strömstads badanstalt stänger från i morgon, 19 november, och håller stängt fram till 13 december som det ser ut i nuläget, men det kan förlängas. Beslutet har föregåtts av många frågor från kunderna efter de nya restriktionerna, säger Marcus Palm, vd på Badanstalten.
– Nu väljer vi att stänga, vi vill inte hamna i en sits där vi har bidragit till smittspridning, säger han.

Sedan de regionala restriktionerna kom för Västra Götaland där invånarna avråds från att besöka gym och badhus har badhuset sett en nedgång på runt 25 procent av kunderna. De nya restriktionerna från regeringen innebär att från och med 24 november och fyra veckor framåt får endast åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Vi vill skicka en signal, och hoppas andra gymaktörer tar samma ansvar

Marcus Palm betonar att det är viktigt att det är en rak linje i kommunen och att alla får ta ett gemensamt ansvar.

– Men bara för att vi stänger så är inte träningen mindre viktig, nu är det kanske viktigare än någonsin att hålla igång fysiskt. Därför vill vi hjälpa Strömstadsborna att hålla sig aktiva med digitala träningspass och övningar och ge stöd för att kunna träna hemma eller utomhus.

De som har ett träningskort på Strömstads badanstalt kommer att få sitt kort pausat under tiden det håller stängt. De håller stängt fram till 13 december som det ser ut i nuläget, men det kan förlängas.

– Vi vill skicka en signal, och hoppas andra gymaktörer tar samma ansvar.

Grundskolans rektorer bestämde under onsdagen att ställa in simundervisningen för sina elever fram till jul.

Fritidsansvarig Kurt Dahlberg säger att fritidsgårdsverksamheten håller öppet för de som är 16 år eller yngre.

– Det är viktigt att behålla kontakten digitalt. Även inom idrotten så fortsätter träningar för de som är 16 år eller yngre, vi anpassar oss och gör det så säkert som möjligt, säger Kurt Dahlberg.

”Vår kultur behöver leva, vi måste tänka kreativt tillsammans”

Martin Dalenius, verksamhetschef för förskola, kulturskola och bibliotek säger att de har en god beredskap ifall biblioteket stänger. All vuxenutbildning vid kulturskolan pausas.

– Flera bibliotek i andra kommuner har stängt, men vi har valt att hålla öppet för allas välbefinnande. Det har fungerat bra, men alla behöver göra sin del.

Om ett nationellt beslut kommer att stänga alla bibliotek har Strömstad förberett sig för en stängning.

– Även om lokalen stänger så finns verksamheten och medarbetare kvar. Vi har tänkt använda utrymmet mellan de två ytterdörrarna för att kunna lägga ut böcker i påsar som folk kan hämta, och att man kan ringa och beställa böcker. Det finns även möjligheter att digitalt nå bibliotekarierna, säger Martin Dalenius.

– Vår kultur behöver leva, vi måste tänka kreativt tillsammans.