Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uddevalla sjukhus och Näl återinför besöksrestriktioner från och med torsdag, det meddelar NU-sjukvården under onsdagen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Bild: Karl af Geijerstam
Uddevalla sjukhus och Näl återinför besöksrestriktioner från och med torsdag, det meddelar NU-sjukvården under onsdagen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Bild: Karl af Geijerstam

NU-sjukvården inför besöksrestriktioner

Från torsdag 9 december kommer NU-sjukvården ha entrévärdar och väktare på plats vid huvudentréerna på Näl och Uddevalla sjukhus. Samtidigt återinförs generella besöksrestriktioner.

Det meddelar NU-sjukvården via ett pressmeddelande under onsdagen. Till skillnad från förra gångens besöksrestriktioner får närstående nu komma in på sjukhuset –men antalet kommer begränsas.

Huvudregeln kommer att bestå av att en eller två personer får besöka en patient.

− Närstående ger ett bra stöd för våra patienter, i situationer som kan vara påfrestande för individen, och kan dessutom bidra med nödvändig information till våra medarbetare, säger sjukhusdirektör Björn Järbur i pressmeddelandet.

Entrévärdarnas uppgift kommer bland annat att vara att dela ut munskydd till besökare och se till att smittspridningsdirektiven efterlevs.

Enligt NU-sjukvården kommer även all personal från och med torsdagen även att bära munskydd under sina arbetspass för att motverka smittspridning.

LÄS MER: Nygamla åtgärder: Munskydd och hålla avstånd

− Denna höst kom smittspridningen av RS-virus igång ovanligt tidigt och har hittills varit större än vanligt. Nu kommer även signaler om spridning av säsongsinflunsa och calici (vinterkräksjuka).

− Alla de här virussjukdomarna kan innebära en ökad risk för behov av sjukhusvård - så vi kan alla hjälpa till att skydda oss själva och minska belastningen på vården, genom att följa rekommendationerna.

Antal bekräftade fall av covid-19 ökade med drygt 20 procent i Fyrbodal under vecka 48, och nu har VGR rapporterat det första fallet av den nya virusvarianten omikron.

LÄS MER: Första bekräftade fallet av omikron i Västra Götaland