Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strömstads gymnasium och Strömstiernaskolan tar in samtliga årskurser för närundervisning efter påsklovet. Bild: Strömstads Tidning
Strömstads gymnasium och Strömstiernaskolan tar in samtliga årskurser för närundervisning efter påsklovet. Bild: Strömstads Tidning

Nu får eleverna komma till skolan

Eleverna på högstadiet och gymnasiet får komma till skolan efter lovet. Men för treorna på gymnasiet dröjer det en extra vecka.

Texten är uppdaterad

Årskurserna sju, åtta och nio kommer alla att finnas på Strömstiernaskolan när skolorna öppnar igen på måndag. Däremot kommer eleverna i årskurs sex på olika skolor, som annars har undervisning på Strömstiernaskolan i vissa ämnen – estetisk-praktiska ämnen samt moderna språk – fortfarande inte att tas dit.

– Vi avvaktar ytterligare en vecka, säger Lena Martinsson (S), barn. och utbildningsnämndens ordförande och den som formellt fattar besluten om var undervisningen ska ske.

”Alla kommer att vara väldigt observanta”

Även gymnasiet öppnar nu dörrarna, även om årskurs tre inte kommer in till skolan förrän vecka 16 (från måndag 19 april). Öppningen görs trots att det sker en inpendling från exempelvis Tanum, där smittotalen är långt högre än i Strömstad, 43 fall under förra veckan mot Strömstads 4.

– Alla kommer att vara väldigt observanta, även eleverna tänker på det här. Vi tror att det kommer att fungera. Men vi vi vet ju inte vad som händer, hur smittspridningen kan ha utvecklats under påsklovet, till exempel, säger Lena Martinsson.

”Vi har hela tiden nära kontakt med smittskyddet”

För komvux blir det inga stora förändringar. Där fortsätter en blandning av när- och distansundervisning.

– Praktiska ämnen har man på skolan och för till exempel SFI har man undervisning på plats för de första kurserna på plats, där det kan finnas elever som är ovana vid skolan. Men vi har hela tiden nära kontakt med smittskyddet