Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fredrik Eriksson SD Bild: Jakob Simonsson

Nu är det klart: SD röstar på S förslag till budget

Socialdemokraterna kommer få igenom sitt budgetförslag – om inget oförutsett händer vid omröstningen på kommunfullmäktige på torsdag kväll. Det kan konstateras när SD nu gått ut med att de kommer stödja S budgetförslag vid sammanträdet.

Det rapporterar P4 Väst på onsdag eftermiddag.

– Vi kommer lägga våra röster på socialdemokraternas budgetförslag, säger Fredrik Eriksson, Sverigedemokraternas ordförande i Strömstad, i en intervju med radiokanalen på onsdagen.

Enligt Eriksson (SD) är det sakpolitiskt innehåll i socialdemokraternas budgetförslag som styrt beslutet. Eriksson berättar att SD inte haft något inflytande över budgetförslaget, utan motiverar beslutet med att SD med S-budget skulle få igenom flera av sina vallöften.

På P4-reporterns fråga om det inte spelar någon roll att S inte pratar med SD svarar Eriksson: "Inte i den här budgeten".

Kent Hansson (S) poängterar i inslaget att S inte har något samarbete med SD, men säger samtidigt att han inte är förvånad över partiets beslut – eftersom de båda partierna röstat likadant i politiska sakfrågor.

Strömstads Tidning har hela veckan försökt få kontakt med SD för att höra hur de ställer sig till de båda budgetförslagen som ska diskuteras på fullmäktige på torsdag kväll utan att få kontakt.