Norwegian varslar all personal i Sverige. Arkivbild.
Norwegian varslar all personal i Sverige. Arkivbild. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Norwegian varslar all kabinpersonal i Sverige

Passagerarna flyr och nu varslar flygbolaget Norwegian samtliga kabinanställa i Sverige om uppsägning. Totalt handlar det om 400 personer vilket är drygt hälften av den svenska personalstyrkan.

ANNONS

Coronapandemins konsekvenser syns med all tydlighet på Norwegians trafiksiffror för mars. På årsbasis föll de med 60 procent när Norwegian precis som alla andra flygbolag fått hålla sina plan på marken. Bolaget uppger att man justerat kapaciteten vid flera tillfällen och att de allra flesta avgångarna ställdes in från och med den 25 mars. För de flygningar som ändå genomförts hade man en kabinfaktor på 72 procent, ned 13,8 procentenheter på årsbasis.

"Den extremt snabba utvecklingen av Covid-19-pandemin har haft en betydande inverkan på Norwegians trafiksiffror för mars. Till följd av globala reserestriktioner och kraftigt minskad efterfrågan har Norwegian under mars löpande behövt ställa in avgångar. I samarbete med myndigheter genomförde Norwegian ett flertal extrainsatta flygningar för att hämta hem tusentals skandinaviska resenärer", säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

ANNONS

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel siffra för hur många som varslats.

ANNONS