Vaccinationsmottagninge på Tanum shoppingcenter.
Vaccinationsmottagninge på Tanum shoppingcenter. Bild: Jakob Simonson

Norrman fick dos 2 – slapp nio veckors väntan i Norge

En norrman på jobbresa till Sverige fick dos två på Tanum shoppingcenter. Han slapp därmed den långa vaccinationskön i Norge, skriver den norska tidningen Aftenposten.

ANNONS
LocationTanum|
|

Norrmannen som var på jobbresa till Sverige stannade till vid Tanum shoppingcenter eftersom att han först trodde att vaccinationsmottagningen var ett testcenter.

Norrmannen som fått första vaccinationsdosen mot covid-19 i Lillesand, Norge blev chockad när han fick förfrågan att ta dos två i Tanum.

Händelsen uppmärksammades först i Aftenposten och rapporteras nu från flera norska medier.

”De frågade om jag ville ha den”

– Jag tog kontakt med hälsopersonalen. De berättade att det inte var ett testcenter, utan en vaccinationsmottagning. De var i färd med att packa ned och hade en sista dos med Pfizer liggande. De frågade om jag ville ha den, berättar den vaccinerade mannen för Aftenposten.

ANNONS

Det fanns inga medicinska hinder mot mannen att ta dos två eftersom att han fått sin första dos i Norge för över tre veckor sedan. På Twitter skriver han: "Ett tillfälligt besök på ett center i Sverige resulterade i nio veckor kortare väntetid för att bli fullvaccinerad".

Restdos som skulle slängas

– Jag var självklart jätteglad. Jag skulle få dos två den 23 september. Nu hoppade jag nio veckor fram i kön. Det betyder också att en köplats försvinner i Lillesand. Hade jag inte tagit dosen, skulle personalen varit tvungna att kasta den, säger norrmannen till Aftenposten.

ANNONS