Gamla Svinesundsbron. Det återstår att se vid tisdagskvällens presskonferens huruvida det kommer lättnader i inreserestriktionerna till Norge.
Gamla Svinesundsbron. Det återstår att se vid tisdagskvällens presskonferens huruvida det kommer lättnader i inreserestriktionerna till Norge.

Norrmän hoppas på lättade covidrestriktioner

Den norska regeringen väntas under tisdagskvällen meddela rejäla lättnader i landets coronarestriktioner, skriver TT.

ANNONS
LocationNorge||

Längre öppettider på krogen och inget mer hemmajobb. Det är två besked som många norrmän hoppas på under Norges regerings presskonferens klockan 19 ikväll, skriver TT. Detta efter att norska regeringen i förra veckan flaggat för "betydande lättnader" i coronarestriktionerna.

I medierna spekuleras det om vilket besked som kommer. Tidningarna Dagbladet och Verdens Gang tror att de allra flesta restriktioner kommer att tas bort, men att enmetersregeln ligger kvar precis som kravet på munskydd där en meters avstånd inte kan hållas.

Det är sedan tidigare känt att myndigheterna överväger om karantänperioden på sex dagar kan kortas.

För Strömstad och hela gränsregionen blir den viktigaste frågan huruvida reserestriktionerna kommer att lättas och testkravet vid inresa till Norge tas bort.

ANNONS

Biträdande hälsodirektör Espen Rostrup Nakstad antyder att alla lättnader inte kommer samtidigt.

– Eftersom regeringen redan har sagt att det kommer lättnader är det kanske omfattningen av lättnader som är mest intressant för de flesta. Men även om alla lättnader inte nödvändigtvis kommer samtidigt så går utvecklingen i rätt håll i Norge om vi bara lyckas undvika en alltför stor smittovåg innan trenden vänder, säger han till TT.

LÄS MER:"Övertygad om att vi går en bra vår till mötes"

ANNONS