Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Haldenfabriken Nexans. Bild: Sondre Aabo
Haldenfabriken Nexans. Bild: Sondre Aabo

Nexans i Halden påbörjar nedskärningar

Coronapandemin var droppen som fick bägaren att rinna över för fabriken Nexans, som är Haldens största arbetsplats. Företaget erbjuder nu samtliga anställda från 62 år och uppåt ett slutpaket, som ett led i de nedskärningar som företaget har påbörjat, rapporterar Halden Arbeiderblad.

Haldenfabriken Nexans har sedan oljekrisen 2014 haft en negativ utveckling. Med coronapandemin har en ytterligare nedgång i efterfrågan på olja ställt till det för företaget.

– Det är nödvändigt att anpassa antalet anställda till en framtida aktivitetsnivå. Vi har startat en dialog med fackföreningarna om nödvändiga bemanningsnedskärningar, skriver koncernchefen Ragnhild Katteland till de anställda i ett e-postmeddelande.

Nedskärningarna ska i en första omgång handla om ett erbjudande om slutpaket för samtliga anställda från 62 år och uppåt. Parallellt kommer företaget utvärdera behovet av nedskärningar ytterligare.

Om andra under 62 år står i fara att mista sina jobb bekräftas inte i nuläget av företaget.

– Det vet inte förrän senare, nedskärningarna kommer att ske stegvis. Efter sommaren eller på tidig höst kommer vi ha en större översikt, säger kommunikationschefen Kristin Hessen i Nexans Norge till Halden Arbeiderblad.