Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

STRÖMSTADS SJUKHUS. Här finns vårdcentral och än så länge nattjour. Hur blir framtiden?

Namninsamling för jour fortsätter

Strömstadspartiets namninsamling för att behålla jourverksamhet för vården i Strömstad dygnet runt fortsätter. Efter påsk samlas namnen ihop.

Sven Moosberg i Strömstadspartiet, en av initiativtagarna, räknade på Skärtorsdagen med att det fanns runt 1000 underskrifter, varav 700 på insamlingens hemsida på internet och resten på de namnlistor som lagts ut i olika affärer.

– Vi håller på så länge folk fortsätter att skriva på, säger Sven Moosberg.

Förutom på hemsidan på internet kan man skriva under listor som ligger i ett antal butiker. Dessa listor ska man, enligt Moosberg, samla in nästa vecka.

De samlade underskrifterna ska sedan lämnas till kommunledningen.

Kommunalrådet Peter Dafteryd (C) säger att han hoppas att listorna lämnas till regionens politiker i norra hälso- och sjukvårdsstyrelsen och primärvårdsstyrelsen, de bägge styrelser som beslutar i jourfrågorna.

– Vi har ju inte beslutanderätt i det här. Jag hoppas att de uppvaktar Västra Götalandsregionen. Det skulle göra Strömstadsbornas åsikt tydligare och ge oss stöd när vi diskuterar med regionen.

– Om listorna finns hos regionen när vi diskuterar med dem ökar det chansen till resultat. Vi har ju samma ingång allihop, vi vill ha sjukvård alla dygnets timmar i Strömstad.

Sven Moosberg tänker tvärtom. Han tycker det skulle vara att köra över de egna politikerna att lämna listorna direkt till regionen.

– Våra kommunpolitiker ska trycka på sina partikolleger i regionen så att de får hälso- och sjukvårdsstyrelsen att ge ett uppdrag om jourverksamhet. Så måste det vara.

– Det är viktigt att de känner att de har Strömstads invånare bakom sig.