Misstänkt stöldturné – tidigare gift par har åtalats

Det tidigare gifta paret som misstänks ha varit stöldkumpaner åtalades på tisdagen misstänkta för att stulit jackor och flera andra klädesplagg på Nordby Shoppingcenter, norr om Strömstad. Enligt åklagaren har paret stulit kläder för närmare 10 000 kronor.

ANNONS
LocationStrömstad, Nordby|
|

Det var i början av september förra året som det tidigare gifta paret besökte Nordby Shoppingcenter under en dag. Enligt åtalet som åklagaren lämnade ut på tisdagen var deras avsikt under besöket inte en vanlig handelstur – utan snarare något som närmast kan beskrivas som en stöldturné inne på shoppingcentret.

Åklagaren riktar misstankar mot att det tidigare gifta paret ska ha stulit kläder och jackor för uppemot 10 000 kronor under sin vistelse på Nordby Shoppingcenter den aktuella dagen.

Enligt åklagaren handlar det om fyra klädbutiker där paret fått med sig olika kläder. Från den ena butiken handlar det om skjortor för närmare 2 000 kronor, i en annan butik handlar det om flera klädesplagg till ett totalvärde om nästan 4 000 kronor. Det tidigare paret ska också fått med sig två olika jackor från två olika butiker, där den ena jackas värde var 3 500 kronor, den andra jackans värde 400 kronor.

ANNONS

I förhör har mannen erkänt medan kvinnan förnekat brottsmisstankarna.

Åklagaren skriver att det finns tillräcklig stark bevisning för att även bevisa den misstänkta kvinnans deltagande i stölderna, bland annat på grund av en övervakningsfilm från en av butikerna. Även ett vittne säger sig kunna bevisa hennes deltagande.

ANNONS