Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Misstänkt drograttfyllerist åtalas

En man i 60-årsåldern står åtalad misstänkt för att ha kört bil på en väg i Grebbestad medan han haft narkotika i blodet. Han åtalas också för två fall av ringa narkotikabrott.

Den misstänkte mannen, som är i 60-årsåldern, ska ha kört en personbil efter att ha använt amfetamin och cannabis på en landsväg utanför centrala Grebbestad i Tanums kommun. Händelsen ska ha ägt rum den femte maj tidigare i år.

Narkotikamängden ska ha varit i en sådan grad att den funnits kvar i hans blod efter färden eller under färden, vilket ligger till grund för åtalet. Samtidigt på platsen ska han ha innehaft 4 gram amfetamin och närmare 3,5 gram cannabis. Gärningen ska ha begåtts med uppsåt.

I samma åtal misstänks den tilltalade mannen för ett annat fall av ringa narkotikabrott gällande användning av amfetamin. Händelsen ska ha ägt rum i slutet av augusti förra året. Även gärningen då ska ha begåtts med uppsåt.

Åklagaren i Uddevalla som behandlar målet har angett ett totalt påföljdsförslag för gärningarna till 180 dagsböter – motsvarande en summa på 9 000 kronor.