Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man misstänks för grovt sjöfylleri

En man i 30-årsåldern misstänks för grovt sjöfylleri efter att ha kört sin motorbåt i hög hastighet med motsvarande 1,0 promille alkohol i blodet i Fjällbacka, Tanums kommun. Den åtalade mannen erkänner brottet.

Det var strax före klockan 22 fredagen den 28 juni i år som Kustbevakningen i Fjällbacka fick rycka ut efter en motorbåt med tre män ombord som körde i riktning mot Veddökilen norr om Fjällbacka.

– I Fjällbacka stannar vi en motorbåt som kör mot Veddökilen för en alkoholkontroll. Förutom föraren var det ytterligare två killar i båten, säger kustbevakaren till undersökningsledaren.

Kustbevakningen stannar föraren i området Grebbestad-Fjällbacka och genomför en alkoholkontroll på föraren. Han blåser drygt 1,0 promille i mätaren.

Enligt Kustbevakningen behövde de köra i 45 knop för att hinna ikapp motorbåten med den misstänkte sjöfylleristen.

Ingripandet ska gått lugnt till och den åtalade säger att han druckit flera öl under kvällen men att han inte kände till reglerna för sjöfylla.

– Eftersom alla i båten enligt uppgift hade druckit alkohol så valde vi att låta min kollega byta plats med föraren och köra in hans båt till närmsta brygga. Därefter begav vi oss tillbaka till Grebbestad för att låta honom blåsa, säger kustbevakaren.

– Jag uppfattade honom som ångerfull och lite nedstämd för att kvällen slutade som den gjorde.