Man har blivit skjuten – en misstänkt har häktats

En man i 20-årsåldern har blivit skjuten i sitt hem i Sarpsborg, rapporterar flera norska medier. På fredagen kunde norsk polis gripa en person som nu häktats misstänkt för dråpförsök.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeSarpsborg|

Det var vid 21-tiden på onsdag kväll en man, kraftigt blödandes från sitt huvud, stormade in hos en granne och förklarat att skott avlossats mot honom under en påhälsning av flera maskerade män i sitt hem i Sarpsborg i Norge, rapporterar flera norska medier.

Den aktuella grannen kontaktade polis medan den skadade mannen sändes till Kalnes sjukhus med vad som senare visade sig inte vara några livshotande skador och mannen skrevs också därför ut dagen därpå.

Flera grannar i området har uppgett att de har hört ett fyrverkeriliknande knall under den aktuella onsdagskvällen. Under torsdagen bekräftade polis att det är en skottlossning som har ägt rum.

ANNONS

På fredagen greps en av de tre personer som polisen misstänker är inblandade i det som i nuläget rubriceras som ett dråpförsök. På lördagen häktades samma man, rapporterar NRK Østfold. Enligt kanalen har polisen inte kunnat identifiera de två andra misstänkta gärningsmännen.

– Det är en gripen person. Han är häktad i fyra veckor framöver misstänkt för dråpförsök, säger politiadvokat Jon Granerud i Øst politidistrikt, till kanalen.

Flera norska medier rapporterar att mannen som beskjutits sedan tidigare är känd för polisen och för mindre än två veckor sedan dömts för narkotikabrott, rattfylleri och ett våldsbrott mot en taxichaufför. Om den aktuella händelsen har föranletts av 21-åringens tidigare koppling till missbrukarmiljöer eller våldsbrottet har polisen valt att inte besvara.

Den skottangripna mannen ska till polisen ha sagt att han inte vet vilka de maskerade männen är.

ANNONS