Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var i januari 2020 som mannen blottade sig i en butik i centrala Strömstad. (arkivbild).  Bild: Jenny Johansson
Det var i januari 2020 som mannen blottade sig i en butik i centrala Strömstad. (arkivbild). Bild: Jenny Johansson

Man blottade sig för personal i butik i Strömstad

En man klev in i en butik i centrala Strömstad och blottade sig för personal på plats. Nu döms mannen för sexuellt ofredande och får betala dagsböter.

Det var i januari 2020 som den nu dömde mannen gick in i en butik där en i personalen fanns på plats. Mannen sa att han behövde hjälp med ett ärende, och gick strax därefter ut ur butiken för att hämta sitt betalkort. När han kom in igen såg den anställda att mannens gylf var öppen och han blottade sig för den anställda på plats.

Den anställda ska då ha upplevt ett starkt obehag, men mannen ska inte ha visat på något sätt att det var någonting konstigt. Innan mannen gick ut för att hämta sitt betalkort ska den anställda ha nämnt att hon var ensam i butiken.

Mannen själv menar att han inte märkte att gylfen var neddragen. Han hade just den dagen inga kalsonger på sig så han kände inte att gylfen var öppen då gylfen på byxorna var trasig har han uppgett enligt domen.

Övervakningsfilm från butiken ger starkt stöd till den anställdes berättelse och visar tydligt att han blottar sig i butiken, och att han hade uppsåt att göra så står att läsa i domen. Mannen ska ha tittat ner mot sin underkropp flera gånger och därför måste ha sett att han blottat sig skriver åklagaren i domen.

Enligt domen från Uddevalla tingsrätt så begick mannen gärningen med uppsåt och ska därför dömas för sexuellt ofredande till dagsböter.