Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Åtal. En man, hemmahörande i en bohuslänsk kommun, sitter fortsatt häktad misstänkt för våldtäkt mot barn.  Bild: Christine Olsson/TT
Åtal. En man, hemmahörande i en bohuslänsk kommun, sitter fortsatt häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Bild: Christine Olsson/TT

Man åtalas för våldtäkt mot barn

En man, i 40-årsåldern, sitter häktad misstänkt för att ha våldtagit en flicka i tidiga tonåren, på en camping i norra Bohuslän i somras. Nu åtalas han för våldtäkt mot barn.

Mannen, som är hemmahörande i en bohuslänsk kommun, sitter fortsatt häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Han greps på en camping i norra Bohuslän, i mitten av juli, morgonen efter att den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum.

Den misstänkta våldtäkten innebar bland annat att mannen, enligt åtalet, ska ha hållit fast flickans armar ovanför hennes huvud medan han hade samlag med henne.

Uddevalla tingsrätt ska några dagar efter gripandet i somras ha häktat den misstänkte mannen på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Rätten bedömde då att det fanns risk att den numera åtalade mannen skulle undanröja bevis eller försvåra utredningen på annat sätt.

Den misstänkte har suttit häktad i drygt två månader och förnekar brott.