Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Löfven och Solberg ska mötas om gränspendlarna

Statsminister Stefan Löfven (S) kommer på måndag eftermiddag träffa Norges statsminister Erna Solberg (H) för att diskutera situationen för de svenska gränspendlarna, skriver SVT Nyheter.

Situationen för de svenska gränspendlarna har sedan slutet av januari varit oklar, då svenskar som arbetar i Norge med yrken som inte klassas som samhällsviktiga inte längre får åka till sina jobb och inte heller får lön eller ersättning.

Strömstads tidning har tidigare skrivit om flera gränspendlare som tvingats att ta ut semester för att få ersättning när de inte kan komma in till sina arbeten. Flera valde att åka in till Norge innan gränsen stängde och stanna där för att kunna jobba och få sin lön.

LÄS MER: Gränspendlare tvingas ta ut semester för att få pengar

Löfven och Solberg ska mötas på måndag

Men nu lyfts deras situation till högsta nivå, när Stefan Löfven och Erna Solberg ska ha ett möte på måndag eftermiddag för att diskutera situationen.

– Mötet kommer att handla om de svenska gränspendlarna. Regeringen är mycket bekymrad över situationen och förväntar sig att det skyndsamt kommer en lösning från norsk sida, säger Maria Soläng, pressekreterare hos Stefan Löfven, till SVT Nyheter.

Strömstads kommunalråd Kent Hansson (S) utrycker att han vill att frågan om gränspendlarna avgörs på högsta nivå – samtal mellan Stefan Löfven och Erna Solberg.

LÄS MER: Hansson (S): ”Situationen saknar all form av logik”

LÄS MER: Gränspendlare: "Det tar så otroligt mycket energi"