En äldre man lurades att logga in på sin bank, efter det fördes 185 000 kronor av hans pengar över till en kvinna i Tanums kommun.
En äldre man lurades att logga in på sin bank, efter det fördes 185 000 kronor av hans pengar över till en kvinna i Tanums kommun. Bild: Andreas Olsson

Kvinna från Tanum åtalas för penningtvätt

En kvinna bosatt i Tanums kommun har mottagit pengar från ett bedrägeri, efter att en äldre man lurats att logga in på sin bankdosa. Nu åtalas hon för penningtvättsbrott.

ANNONS
LocationStrömstad|

En gärningsperson har utgett sig för att arbeta för Telenor och på så sätt vilselett en äldre man att logga in på sin bankdosa.

Efter det fördes 185 000 kronor över från hans konto till en kvinna bosatt i Tanums kommun. Hon har efter det disponerat beloppet och även vidarefört en betydande del av summan till annat konto.

Nu väcks åtal mot kvinnan och i stämningsansökan står bland annat:

”Åtgärderna syftade till att dölja att pengarna härrörde från brott eller till att främja möjligheterna för någon annan att tillgodogöra sig egendomen eller dess värde.”

Den rymmer också ett andrahandsyrkande om penningtvättsförseelse då hon ”i vart fall haft skälig anledning att anta att pengarna härrörde från brott eller brottslig verksamhet.”

ANNONS

Brottet ska ha begåtts under hösten 2020. I bevisföringen finns bland annat kontoutdrag från både brottsoffret och den misstänkte.

ANNONS