Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
För fjärde året i rad uppträder The Cadillac band på Bullaregården. Bandet startades av Elvis Presleys före detta trummis DJ Fontana.

Konsert med tema Elvis Presley

Bullaregården bjuder in till en kväll fylld av rock' n' roll med tema Elvis Presley. På scenen står bandet som Elvis Presleys trummis startade, The Cadillac band.

För fjärde året i rad uppträder The Cadillac band på Bullaregården. Bandet startades av Elvis Presleys före detta trummis DJ Fontana. För tolv år sedan blev svenska Ulf Nilsson erbjuden att ta över efter honom.

– När jag bodde i USA åkte jag runt med Elvis Presleys musiker och spelade en del, berättar Ulf Nilsson.

Han menar att kontakterna som han fick efter den långa tiden som musiker i USA gav honom möjligheten att ta över. På lördag spelar han tillsammans med The Cadillac band och några långväga gästartister.

– Bland annat så kommer Billy Burnette från Fleetwood Mac och Terry Wayne från England, berättar han.

Under kvällen kommer det att spelas rock från 50,60 och 70-talet. Ulf Nilsson menar att det blir mycket Elvis och Johnny Cash.

– Det har varit uppskattat tidigare år. Det kommer att bli som en hyllningskväll till Elvis, menar han.

Bandet har under somnaren sex spelningar inbokade i Sverige. I augusti åker de till USA för att turnera i fem veckor. Där ska Ulf Nilsson träffa DJ Fontana och i Nashville ska de genomföra en spelning tillsammans.

– Det ska bli jättekul att återförenas och få ny inspiration av varandra, menar Ulf Nilsson.