Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

M/S Oslofjord , Fjordline Bild: Linda Smith
M/S Oslofjord , Fjordline Bild: Linda Smith

Kapade fingret när han styckade kött

Fjordline hade knappt hunnit lämna kajen i Sandefjord då ena kocken ombord råkat kapa en bit av ena fingret då han styckade kött. Kocken fick firas ned från fartyget till en Røde Kors-båt, skriver Halden Arbeiderblad.

Avgången från Sandefjord klockan 15.20 på söndagen hade så vitt kommit igång, när en av kockarna ombord råkade kapa av sig en del av lillfingret när han skulle stycka kött.

Han firades ned från färjan och ner i räddningsbåten med avfärd mot sjukhuset. Ett vittne till händelsen förklarar att det var bra att passagerarna fick veta direkt vad som stod på.

– Vi var såpass långt undan att vi inte såg några detaljer. Det kom två från besättningen och förklarade att kocken hade kapat av sig ena fingret. Det var bra att de kom och sa det i stället för att ta det över högtalarsystemet, då hade väl alla stormat fram för att se, berättar Olav Stavrum till Sandefjords Blad.

– Vi avgjorde att han behövde komma till sjukhus, och Røde Kors-båten tillkallades, säger vd:n for sälj och marknad på Fjord Line, Trine Lise Woldbæk till Sandefjords Blad.

Hon berättar att de fått upplysningar om att allt gått bra.

– Vi har fått meddelande om att delen av lillfingret har sytts på igen. Hacket var djupt, men det gick bra. Kocken har det bra och är på väg hem.