Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Invigning med fynd värda att kämpa för

Vassa armbågar var ingen nackdel när Tanum shoppingcenter slog upp dörrarna till de 60 nya butikerna. Intresset var stort, och nog verkade besökarna tycka att det är ett välkommet tillskott i handeln.

Parkeringsvakter lotsade bilisterna rätt, och det dröjde inte länge innan i stort sett samtliga parkeringsrutor fick sina första besök. Det gav en fingervisning om vad som väntade inne på Tanum shoppingcenter vid lördagens premiär.

Några butiker hade smygöppnat innan det aviserade klockslaget medan köerna ringlade långa utanför andra. Där det var som mest gällde det att ha vassa armbågar för att lägga beslag på de bästa kampanjvarorna.

Två som tidigt var på plats var Frida Andersson och Patrycja Pruszynska från Lysekil. De hade siktat in sig på H&M:s home-butik, och hamnade först i den långa kö som bildades utanför.

– Den är rätt ovanlig, och det är den främsta anledningen till att vi är här. Det är viktigt att ett köpcentrum har bra affärer, och det verkar de ha här, sa de.

Men en av köpcentrumets butiker försvinner redan efter ett par månader. På Happy socks jobbar Mimmi Johansson och Sofia Wolkert. Deras butik tar bara upp en bråkdel av lokalen, som senare ska inhysa en betydligt större klädbutik.

– Vi har en så kallad pop-up store som bara har öppet nu under julhandeln. Det är den här kedjans koncept, säger Sofia Wolkert.

Därmed får de bara vara med under den inledande fasen då köpcentrumet fortfarande är nytt och spännande. Men de tror att det finns förutsättningar för att intresset kan hålla i sig.

– Jag tror att det kan dra en del folk på grund av att det är nytt och att folk är nyfikna. Det finns en del speciella affärer här och utbudet liknar inte riktigt de andra köpcentrumen, sa Mimmi Johansson.

Invigningen innehöll även uppträdande från Tanums musikskola och givetvis en traditionell bandklippning. Upphovsmännen Kenneth Myrvold och Magne Andersen uppvaktades även av Företagarnas representanter Urban Persson och Lotta Kristiansen. De gratulerade till köpcentrumet, som man menar bidrar till att handeln stannar i Tanum.