Inget cykelstråk i centrum i sommar

Det blir inget cykelstråk genom centrum i sommar. Arbetet avbryts under den hektiska tiden och återupptas igen till hösten.

ANNONS
|

Kommunen meddelar på sin hemsida att beslutet har fattats av hänsyn till alla som vistas i centrum, fastighetsägare, butiksinnehavare, boende och besökare.

Ett cykelstråk skulle ha varit klart 1 juli, sedan arbeten med nya va-ledningar avslutats men blir nu försenat.

Gatuchefen Conny Hansson skriver att veckan efter midsommar brukar vara relativt lugn men att det inte varit så i år.

Stråket utmed Strömsån som varit uppgrävt ska asfalteras i dagarna för att vara säkert för gående och för dem som väljer att cykla där. Räcket till Nedre bron kommer också i dagarna på plats.

Det går enligt Conny Hansson bra att cykla utmed ån men eftersom arbeten för att göra området cykelvänligt återstår marknadsförs det inte som cykelstråk i sommar. Arbetena för cykelstråk kommer att återupptas i höst. Det stråk utmed Strömsån där grävning skett kommer att asfalteras under nästa vecka så att det blir säkert för gående och eventuella cyklister.

ANNONS

Kommunens mål är att skapa ett säkert cykelstråk genom centrum via Surbrunnsgatan, längs torget och Badhusgatan.

Den som cyklar norrut ska hänvisas till ett stråk utmed Cyklande på väg norrut kommer att hänvisas till ett stråk utmed Norra Hamngatan som ansluter till gång- och cykelvägen vid Konsum.

ANNONS