Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
VILL SE FÖRÄNDRING. I en interpellation till infrastrukturminister Anna Johansson förmedlar Fredrik Christensson (C) sin förhoppning om att norra Bohusbanan ska bli trädsäkrad.

Ingen trädsäkring av norra Bohusbanan

Gårdagens hårda vindar fick Trafikverket att stänga av norra Bohusbanan på grund av risken för att träd skulle falla över rälsen. Trafikverket meddelar att det i nuläget inte finns några planer på att trädsäkra sträckan.

Fredrik Christersson (C) menar att det är anmärkningsvärt att banan ska stängas av på grund av att den inte har blivit trädsäkrad.

– Det här måste förbyggas av Trafikverket. Det är ingen ny företeelse att det blåser på västkusten. Risken får blåst och vad den kan medföra är uppenbar, säger Fredrik Christensson (C).

Han menar att det har varit liknande problem med norra Bohusbanan även tidigare och att gårdagens händelse verkligen visar på behovet av trädsäkring längst sträckan.

– Det bör göras en kostnadsanalys av vad trädsäkring skulle kosta. Man får tänka på att det även kostar med bland annat alla extrabussar som måste sättas in när det här händer, säger han.

Fredrik Christensson (C) menar att det är viktigt att järnvägen fungerar, både för studenter och för arbetspendlare.

– Lika mycket som linjen mellan Göteborg och Stockholm måste fungera, måste även vår linje här göra det.

I dag lämnade Fredrik Christensson in en interpellation till infrastrukturminister Anna Johansson där han förmedlar sina förhoppningar om att regeringen ska ta tag i frågan om trädsäkring.

Christer Ahlin, enhetschef på Trafikverket i region Väst, menar att Trafikverket är fullt medvetna om att sträckan mellan Strömstad och Uddevalla är i behov av trädsäkring.

– Tyvärr måste vi göra hårda prioriteringar och fokusera på underhåll av de sträckor där vi har flest resenärer och där det på så vis får mest effekt. Vi beklagar att detta går ut över vissa resenärer.

Han säger att det i nuläget inte finns några planer på att trädsäkra norra Bohusbanan men menar att Trafikverket ständigt arbetar med sina prioriteringsfrågor.

– Vi jobbar ständigt med prioriteringsfrågor. Får vi in extra medel, ser vi alltid över prioriteringarna igen. Men vi kan dock inte lova något inför framtiden, menar han.