Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inbrott på restauranger inatt kan ha samband

Under natten mot tisdagen så inträffade ett inbrott och ett försök till inbrott på två olika restauranger i Grebbestad. Enligt polisens presstalesman så kan inbrotten ha begåtts av samma gärningsmän då larmen inkom ungefär samtidigt och brottsplatserna ligger nära varandra.

Under tisdagsnatten fick polisen in ett larm vid tjugo över ettiden om att en person ska ha hört hur två till tre personer som försökte göra inbrott till en restaurangdel i en fiskaffär på Tage Wikströms gata i centrala Grebbestad.

– Anmälaren, en granne till restaurangen, vaknade av att hen hörde något oväsen utanför. Sedan så såg de en bil på platsen och två till tre personer som försökte göra inbrott. Men personerna åkte därifrån väldigt snabbt så polisen hann inte dit förrän att de hade försvunnit, säger Peter Aldersson, polisens presstalesman. 

Tjugo minuter senare, klockan 01:40, så inkom ännu ett larm om ett annat inbrott, några hundra meter bort vid Restaurang Sjöbjörnen, där någon bröt upp en dörr och stal pengar ut ett skåp. Dock så har man ingen information mycket pengar som hade blivit stulet.

– De på Restaurang Sjöbjörnen fick in sitt larm vid 01:08, men ägaren kontaktade inte polisen förrän klockan 01:40. Så det här inbrottet hade förmodligen inträffat strax före inbrottsförsöket

på fiskerestaurangen.
– Så man kan väl ana att båda händelserna har ett samband. Vi har fått en del uppgifter som vi kan arbeta vidare med, avslutar Peter Aldersson.