Inbrottet skedde i en byggnad vid sjöräddningsstationen i Strömstad.
Inbrottet skedde i en byggnad vid sjöräddningsstationen i Strömstad. Bild: Alice Nylander

Inbrott hos Sjöräddningssällskapet – tjuvar stal säckar med pant

Pantflaskor som skulle gått till finansiering stals från Sjöräddningssällskapet i Strömstad.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad|

Under måndagen upptäcktes ett inbrott i en byggnad vid Sjöräddningssällskapets station i Strömstad. Inbrottet misstänks ha ägt rum natten till söndag eller natten till måndag.

Utöver en grästrimmer skall åtta till nio stora säckar med pantflaskor ha försvunnit från platsen. Även tidigare har det varit problem med att pant försvunnit.

Pantflaskorna kom från Nordkoster och intäkterna skulle ha varit en del av verksamhetens finansiering.

– Man blir ju inte förvånad längre. Det är allt för många som saknar respekt för andras saker, men det känns extra tråkigt när det sker mot frivilligorganisationer, säger sjöräddare Christoffer Andersson och fortsätter:

– Sjöräddningssällskapet har inga egentliga intäkter. Allting handlar om medlemmar och donerade medel som vi kan samla in för att hålla igång verksamheten. Då tycker jag att det är extra illa när man stjäl de.

ANNONS

Eventuella tips hänvisas till polisen.

ANNONS