Ica och Coop sänker sina priser

Ica Sverige sänker priser på över 300 varor med mellan 5 och 25 procent, meddelade de på måndagsförmiddagen i ett pressmeddelande. Det dröjde inte länge innan Coop hakade på.

ANNONS
|

Förra veckan meddelade Lidl att de skulle sänka och frysa priserna på över 100 varor från och med måndag 27 mars. De ska handla om en genomsnittlig sänkning på 11 procent där enstaka produkter sänks över 30 procent.

På måndagen klockan 11 meddelade Ica Sverige att de sänker priser till butikerna på över 300 varor. Prissänkningen ligger på mellan 5 och 25 procent. Varorna som omfattas av prissänkningen är både Icas egna märkesvaror samt andra leverantörers inom produktkategorier som bröd, fågel, ost, chark, såser, skafferi, barnmat och hygienprodukter, enligt pressmeddelandet.

– Med den här breda prissänkningen så skapar Ica Sverige förutsättningar för alla Icahandlare att sänka priserna till kunderna i sina butiker. Då varje Icahandlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika Icabutiker, säger Eric Lundberg, vd Ica Sverige i pressmeddelandet.

ANNONS

Prissänkningen kommer att börja gälla från och med den 11 april och gälla i minst två månader.

Ett par timmar senare var det Coops tur att gå ut med en aviserad bred prissänkning.

Alla färska grönsaker, frukter och bär sänks med 12 procent, en sänkning som motsvarar momsen på livsmedel, meddelar Coop nu. Det sänkta priset rör enbart medlemmar och gäller från den 30:e mars och april ut, uppger Marie Nygren, vd Coop Sverige, till TT.

– Vi vill investera i våra medlemmar, att de ser att det är viktigt för dem att äta nyttigt och hälsosamt, säger hon – och tillägger att man nu ser att flera råvaror gått ner i pris samt att det förväntas leda till prissänkningar från leverantörerna.

Vilka varor som skulle kunna bli aktuella – och när prissänkningar kan ske – är däremot oklart.

LÄS MER:Matkassen blev billigare i Halden än i Strömstad

LÄS MER:Experten tror att höga matpriser är här för att stanna – trots Lidls prissänkning

LÄS MER:Nu kan det bli priskrig på livsmedel

ANNONS