Dubbla skyltar. Jan Hansen tycker folk kör alldeles för fort på den mest centrala sträckan av Oslovägen. Dessutom bryter folk mot andra regler.
Dubbla skyltar. Jan Hansen tycker folk kör alldeles för fort på den mest centrala sträckan av Oslovägen. Dessutom bryter folk mot andra regler.

Höga hastigheter på Oslovägen upprör

På Oslovägen kör folk som dårar. Det tycker Jan Hansen som länge varit upprörd över trafiken. Polisen i Strömstad är upprörda över hastighetsöverträdelser i allmänhet och Trafikverket stämmer in.

ANNONS
|

På Oslovägen 13 har Jan Hansen bott i många år. Han har länge varit bekymrad för vilka hastigheter som hålls utanför och oroat sig för gamla med rullator, barn och promenerande med barnvagnar. På sträckan mellan rondellen vid Statoil fram tills vägen svänger vid Coop tycker han att det gått för långt.

– Det är ett problem som bara ökar och det är inte snack om att köra lite över hastighetsgränsen, 40-50 sådär. De bränner på i upp emot 80 kilometer i timmen. Kör som riktiga dårar, säger Jan Hansen.

Han har kontaktad kommunen men inte fått något svar denna gång. För ett par år sedan satte kommunen upp en skylt vid garaget på Norrtullsgatan, intill Systembolaget. Där körde man igen och igen mot enkelriktat ut på Oslovägen och fast att det numera sitter en tydlig skylt som förtydligar trafikregeln menar han att folk gör fel.

ANNONS

– Jag blir riktigt förbaskad faktiskt. Alla bryter mot reglerna där och man skiter i både regler och att visa hänsyn till andra.

Det är inte bara i Strömstad det går för fort på vägarna. På det statliga vägnätet rapporterar Trafikverket att 54 procent av trafikanterna kör fortare än vad lagen tillåter. Därför intensifierar polisen nu sina hastighetskontroller.

– Man kommer att märka av vår närvaro ute på de statliga vägarna runt om i Västra Götaland i veckan. Syftet är förstås att påminna om att hastigheten ska hållas för att olyckor där människor dör och skadas i trafiken ska undvikas, säger Jenny Wester, chef för trafiksektionen i region Väst.

Johan Hilding vid polisen i Strömstad kan inte säga att han tycker Oslovägen sticker ut när det gäller fortkörning.

– Visst händer det att folk kör för fort på Oslovägen. Vi försöker ha förebyggande kontroller där men jämna mellanrum.

Däremot menar han att det väldigt ofta går lite för fort på många ställen.

ANNONS