Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Välkomna. Sportchefen Peter Svensson hälsar nyförvärven Rikard Johansson och Markus Gerd välkomna till Grebbestad.

Grebbestad värvar duo från Uddevalla

Grebbestads IF har hittat sin målvakt. Marcus Gerd flyttar till division 2-klubben. Dessutom ansluter Rikard Johansson från Oddevold. – Det här känns riktigt bra, anser Peter Svensson, sportchef i Grebbestad.

För några veckor sedan stod det klart att Marcus Gerd var på väg att återvända hem till Bohuslän igen.

Grebbestads IF hade då varit i kontakt med den 20-årige målvakten som visade ett ömsesidigt intresse.

Nu har Gerd bestämt sig för att använda sig av den klausul som gör att han kan bryta kontraktet med Gjovik-Lyn.

– Det känns jättebra. Jag har fått ett bra intryck av Grebbestad och det är den sociala biten som gör att jag vill flytta hem till Sverige igen, säger Marcus Gerd.

Därmed har Grebbestad fått en ersättare till Jonatan Hårenberg som i höstas lämnade klubben för IK Oddevold.

På tisdagen signerade Marcus Gerd kontraktet med Grebbestad.

Det gjorde också Rikard Johansson. 26-åringen kom till Oddevold från Lane för två år sedan. Under den föregående säsongen spelade han totalt 24 matcher, varav 18 från start.

– Båda spelarna är i rätt ålder och de kommer att smälta in bra i gänget. Samtidigt är de från närområdet. Marcus Gerd har gått i samma klass som flera spelare i laget och Rikard känner flera sedan tidigare, säger Peter Svensson.

Rikard Johansson hade också Grebbestads nuvarande tränare Mattias Pettersson-Pohl under sin tid i Lane.

– Det känns rätt att byta nu. Jag känner Ju Mattias Pettersson-Pohl sedan tiden i Lane och på den vägen är det. Jag fick ju mest spela innermitt i Oddevold men vill hellre spela högre upp i banan vilket jag hoppas få göra nu, säger Rikard Johansson.

Peter Svensson är nöjd med att ha lyckats kontraktera Johansson.

– Rikard är spelare som vi i Grebbestad har mött i många år. Dels när han var i Lane och sedan i Oddevold. Han såg kanonbra ut när han tränade med oss och imponerade verkligen, säger Svensson.

Han har inte haft möjlighet att se Marcus Gerd lika flitigt.

– Jag har bara sett Gerd en gång. Det var i derbyt mellan IFK Uddevalla och Oddevold och för ett apr år sedan och då var det två spelare som stack ut lite extra. Den ena var Gerd och den andra Edon (Qeriqi), säger Svensson

Qeriqi spelade för Grebbestad i fjol, men har ännu inte förlängt kontraktet. Mittbacken har bland annat tränat med Ljungskile SK.

– Jag hoppas att de här värvningarna får honom att stanna, säger Svensson.

Grebbestad har tidigare förstärkt truppen med Jim Lundh från Stångenäs och målvakten Martin Pettersson från Kungshamn. De för också diskussioner med bland andra Daniel Wilhelmsson från IFK Uddevalla och Jim Lundh, Stångenäs AIS.

Med de här värvningarna kommer ni att få förväntningar på er och kanske bli seriefavoriter?

– Klart jag är medveten om det. Vi som förening kommer aldrig att gå ut och säga att vi ska ta serien. Däremot kommer tränare och spelare ha den målsättningen och det får de gärna ha. Vi kan skapa förutsättningar att ha ett så bra lag som möjligt. Det är inget krav och vi har inget behov att gå upp, men det vore fantastiskt roligt att göra det.