Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ingalill Sundhage, chefredaktör Bohusläningen och Strömstads Tidning Bild: Lasse Edwartz
Ingalill Sundhage, chefredaktör Bohusläningen och Strömstads Tidning Bild: Lasse Edwartz

Gratistidningarna Björklövet och Havsbandet läggs ned

Tidningarna Björklövet och Havsbadet läggs i malpåse. Det meddelade Stampengruppens vd Johan Hansson under onsdagseftermiddagen.

Björklövet och Havsbandet är två gratistidningar som delats ut en gång i veckan till bland annat Tanum, Munkedal, Lysekil och Sotenäs.

Orsaken till nedläggningarna är ekonomiska berättar Ingalill Sundhage, ansvarig utgivare på Bohusläningen och Strömstads Tidning.

– Vi vill fokusera på våra prenumererade produkter och producera ett bra innehåll. Detta kommer vi att göra genom att lägga pengarna på att bland annat anställa fler reportrar, och öppna upp en ny lokalredaktion i Lysekil, säger hon och fortsätter:

– Med fler reportrar på både Bohusläningen och Strömstads Tidning kommer vi öka vår närvaro i kustkommunerna och sätta vår journalistik i fokus, säger hon.

Startade 1967

Björklövet nådde under år 2019 drygt 28 000 hushåll och Havsbandet cirka 15 000 stycken. Björklövet startade som ett vikt, svartvitt A4 papper, år 1967 av Knut Björk och har varit ett välkänt annonsblad under många år.

– Genom att satsa på våra huvudtidningar så kommer vi att producera god journalistik och därmed nå ut till fler läsare, säger Ingalill Sundhage.

Havsbandet kommer inte att komma ut i några fler upplagor och Björklövet delades ut för sista gången i dag torsdag (4/4.