Inbrott. Någon ska ha krossat fönsterrutan till en bostad i Grebbestad och gjort ett inbrott.
Inbrott. Någon ska ha krossat fönsterrutan till en bostad i Grebbestad och gjort ett inbrott. Bild: Arkiv

Granne upptäckte krossad ruta – "Någon har brutit sig in"

En person upptäckte att grannen fått fönsterrutan krossad in till sin bostad. Polisen utreder händelsen som grov stöld genom inbrott.

ANNONS
|

En polispatrull från den ingripande verksamheten kallades till bostaden som ligger strax utanför centrala Grebbestad, vid 15-tiden på måndagen. På plats upprättades en anmälan om grov stöld genom inbrott.

– Vi har varit på plats. Det gäller ett inbrott som ägt rum i en bostad. Och man har skrivit att det rör sig om en grov stöld genom inbrott, säger Edvin Rosqvist, operatör på polisen i region Väst.

Johan Hilding, på polisen i Strömstad, berättar att målsägande ännu inte kunnat redogöra vad som stulits och att det var grannen som upptäckte att bostaden hade en krossad ruta.

– Vi vet inte riktigt vad som är stulet för det var en granne som upptäckte inbrottet och ringde dit oss. Målsägande ska komma in med en lista när han fått en chans att se om han saknar något, men vi vet inte om något stulits än. Någon har brutit sig in i alla fall, säger Johan Hilding.

ANNONS

I nuläget är det alltså inte godsvärdet som är anledningen till att man rubricerar händelsen som grov.

– Man rubricerar det som grovt när någon går in i någon annans bostad. Det är en större integritetskränkning än annars. Man ska vara skyddad i sitt hem, kan man säga. Därför gör man skillnad på det. Ett kontor eller fritidshus räknas allt som oftast som vanlig stöld. Sen kan godsvärdet göra att det blir en fråga om grov stöld, säger Johan Hilding.

ANNONS