Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

August Coster, ordförande i Strömstad skateboardklubb. Bild: Thomas Bennelind, Bryggeriet Bygg
August Coster, ordförande i Strömstad skateboardklubb. Bild: Thomas Bennelind, Bryggeriet Bygg

Grönt ljus för skateboardparken: ”Känns jätteroligt”

Nu är det klart – kommunfullmäktige klubbade under torsdagskvällen igenom att skjuta till 1,6 miljoner till bygget av skateboardpark i Strömstad.
Därmed är all finansiering på plats för att påbörja bygget av en skateboardpark.
– Det känns såklart jätteroligt, säger August Coster, ordförande i Strömstad skateboardklubb.

Ett välbesökt mål som ska stärka Strömstad som beslutsmål inledde Kent Hansson (S) när han gratulerade skateboardklubben till finansieringen. På torsdagens kommunfullmäktige fattades beslut att Strömstad skateboardklubb får 1,6 miljoner till bygget av skateboardparken.

–Det är en stor ekonomisk satsning från kommunens sida som inte bara ska ses som en enskilt bidrag till en förening, utan anläggningen kommer vara tillgänglig för alla och gratis och stimulerar barn och unga till rörelse, sa Kent Hansson (S) och menade att parken har alla förutsättningar för att bli ett välbesökt besöksmål.

–Detta är ytterligare en pusselbit för att stärka Strömstad som destination, sa Kent Hansson (S).

August Coster: ”Strömmade in gratulationer”

August Coster, ordförande i Strömstad skateboardklubb, var under torsdagskvällen glad över beslutet.

– Vi har haft livesändning på Instagram från kommunfullmäktige, och när det stod klart att vi fick pengarna så var det stor glädje i den gruppchatt vi i klubben har, säger August Coster och fortsätter.

– Det strömmade in gratulationer så det känns väldigt roligt.

Nu väntar klubben på att bygglovet ska gå igenom, och de diskuterar med entreprenörer och byggföretag vad nästa steg blir. Förhoppningen är att, om bygglovet går igenom inom kort, börja bygga efter årsskiftet och att parken kan stå redo under 2021.

Politiker gratulerade klubben

Flera av politikerna gick upp och gratulerade skateboardklubben och ser satsningen som något positivt för Strömstad och föreningslivet.

– Ett stort grattis till skateboardklubben, och till oss i Strömstad som får ett nytt besöksmål, sa Åsa Torstensson (C) på torsdagens kommunfullmäktige och passade på att tacka klubben för deras tålamod och hoppas att de blir en förebild för många.

Jörgen Molin (M) sa att Moderaterna ser detta som mycket väl investerade pengar och riktade ett tack till skateboardklubben för ett otroligt engagemang och en vilja att få projektet i hamn.

Argumenten för skateboardpark har varit att främja hälsa

Skateboardklubbens ordförande August Coster fick i somras ta emot 4,4 miljoner kronor i bidrag från Allmänna Arvsfonden till den planerade parken. Det saknades 1,6 miljoner kronor för att kunna påbörja bygget av skateboardparken.

Nu är det grönt ljus för skejtarna, då kommunfullmäktige under torsdagskvällen beslutade att skjuta till de 1,6 miljoner kronor till bygget.

Argumenten för en skateboardpark i centrala Strömstad har varit att den kommer främja hälsa och fysisk aktivitet och en naturlig mötesplats för ungdomar.