Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jakob Simonson
Bild: Jakob Simonson

Grönt ljus för Badhusets inomhusgym

Beslutet är taget. På måndag öppnar Badhusets inomhusgym efter att ha hållit stängt i fem månader.
– Vi öppnar under kontrollerade former, säger Marcus Palm, vd för Badanstalten.

Den 18 november förra året beslutade Badanstalten, som en följd efter regeringens besked om att endast åtta personer får träffas vid allmänna sammankomster, att stänga inomhusgymmet. Fem månader senare öppnas dörren till gymmet och simhallen igen.

– Vi har hela tiden valt att ta ett stort ansvar och vara försiktiga. Det är vi nu också när vi öppnar under kontrollerade former med begränsat antal besökare. Bland annat kommer bastun att vara fortsatt stängd. Och i gymmet kommer vi ta in max 20 personer. Det känns jättekul. Folk har ringt och mejlat oss om när vi ska öppna. Vi saknar våra medlemmar, säger Marcus Palm.

Det kommer att vara lätt att göra rätt

Utomhusträningen på Kallbadhuset kommer att fortsätta.

– Vi har begränsad yta i gruppträningslokal. Gruppträning genomför vi bättre och säkrare utomhus, säger han.

Hur diskuterar ni säkerheten kring inomhusträningen?

– Vi kommer att se över gymmet regelbundet. Sedan kommer vi inte att släppa in fler än vad som är tillåtet. För varje avgränsad yta på gymmet är tydligt utmärkt hur många som får vara närvarande. Det kommer att vara lätt att göra rätt.

Gruppträningspass, som spinning, är i nuläget inte aktuella.

– Salen för våra spinningpass är också begränsad. Där kommer vi också i första skedet att vänta. Vi väljer att öppna vissa delar för att känna att vi har kontroll på säkerheten, säger Marcus Palm.