Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Dricksvatten
Dricksvatten

Grönt ljus att dricka kranvatten i Flöghult

Nu kan man återigen dricka vatten ur kranen i Flöghult, meddelar Strömstads kommun på sin hemsida.

De boende i Flöghult utanför Strömstad kan återigen använda dricksvattnet från det kommunala nätet. Nya provsvar visar att de bakterier – som inneburit att Strömstads kommun avrått från att dricka vattnet – inte längre finns i vattenverket i Flöghult.

I väntan på ytterligare analys av bakterierna, som hittats i vattentäkten i Flöghult, kommer vattnet istället ett tag framöver att utgå från vattenverket i Strömstad.

Beslutet att köra vattnet från vattenverket i Strömstad till Flöghult har tagits då mer tid har behövts för att analysera vattenproverna och söka orsaken till de bakterier som i slutet av förra veckan hittades i Flöghults vattentäkt.

Dock visar, skriver kommunen, att proven fortfarande att finns bakterier i råvattnet från själva vattentäkten i Flöghult.

– Vi kommer att ta ytterligare prover under veckan för att se hur detta utvecklats. Som en säkerhetsåtgärd kör vi dricksvattnet från Strömstad tills vi vet säkert att även råvattnet håller godkänd kvalitet, säger Strömstads VA-chef Jerry Johansson.

Under onsdagen kommer vattentankar som utplacerats i Flöghult med anledning av situationen att tas bort. Kommunen uppmanar boende att vara återhållsamma med dricksvattnet så att det räcker till alla.