Fylla längs kusten – men god stämning

Polisen befarade att helgen kunde bli riktigt stökig på Smögen och Kungshamn, men stämningen har varit relativt god hela natten. En hel del fylla har det dock varit.

ANNONS
|

Under fredagen sade polisen att man satt in extra resurser i ”feststäderna” längs kusten och var beredda på att det kunde bli en lång lördagsnatt med mycket ”stök och bök”.

Och visst blev det en del att göra för polisen, men inte alls i den grad man hade rustat för. Mycket av nattens arbete gick åt att hantera berusade personer.

– Det har hänt en del längs kusten. Ett omhändertagande som resulterade i brott mot knivlagen, narkotikabrott och omhändertagande av berusade personer. Det var ganska hög berusningsgrad, säger Matias Hasselgren, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Enligt Jens Andersson, stationsbefäl i västra och södra Fyrbodal, har man gjort tre omhändertaganden på grund av vad man upplevde hög berusningsgrad. ”Det får man se som fullt godkänt”, menar han.

ANNONS

– Det har varit mycket fylla framför allt på bryggan i Smögen, lite som vi tänkt oss att det skulle bli efter att man släpper lite på restriktionerna. Men det har ändå varit god stämning, säger Jens Andersson.

Är det på samma nivåer som innan pandemin?

– Riktigt lika mycket som förr är det inte ännu, men vi ser en ökning efter att man släppt på restriktionerna. Det är inte i nivå med hur det var förut men vi börjar sakteliga ta oss dit.

ANNONS