På pallen. Jesper Gutke, Dynekilen (till vänster) och Mattias Eriksson, Lyckorna lyckades bra i handigolfens final i Södertälje.
På pallen. Jesper Gutke, Dynekilen (till vänster) och Mattias Eriksson, Lyckorna lyckades bra i handigolfens final i Södertälje.

Framgångar på Handitouren

Mattias Eriksson från Lyckorna vann klass B kategori 2 och Jesper Gutke, Dynekilen blev tvåa i klass A kategori 2 när finalen i den svenska Handigolftouren avgjordes.

ANNONS
|

Årets Handigolftour är öppen för personer med funktionshinder. Handigolf är på frammarsch i Sverige och årligen arrangeras en nationell tour med fem deltävlingar på olika orter runt om i Sverige. Vid varje deltävling utdelas så kallad order-of-merit poäng, som efter de fem deltävlingarna sammanräknas och de fyra bästa spelarna i varje klass går till den avslutande finalen. Klasserna är indelade i en kategori 1 för Fysisk respektive en kategori 2 för Intellektuellt funktionshinder. I varje kategori finns en A respektive B-klass.

I år avgjordes finalen på Kallfors Golfklubb utanför Södertälje. Bohuslän-Dals golfdistrikt har under året haft fyra deltagare på touren där Jesper Gutke, Dynekilens GK och Mathias Eriksson, Lyckorna GK båda kvalificerade till finalen.

ANNONS

Finalen spelades som match-spel, där först alla mötte alla i ett gruppspel och sedan spelades en match om tredje- och fjärde pris respektive en match om guld och silver.

Mathias Eriksson tog för andra året i rad hem segern i Klass B kategori 2 och Jesper Gutke en hedrande andraplacering i Klass A kategori 2.

ANNONS