Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hamburgsundsskolans högstadieelever får - liksom Tanumsskolans - ställa in sig på i alla fall ytterligare två veckor med distansundervisning. Bild: Jenny Johansson
Hamburgsundsskolans högstadieelever får - liksom Tanumsskolans - ställa in sig på i alla fall ytterligare två veckor med distansundervisning. Bild: Jenny Johansson

Fortsatt undervisning på distans

I Tanum fortsätter undervisningen på distans för hela högstadiet. Detsamma gäller kommunens kultur- och musikskola. Beslutet fattades under onsdagen av kommunalrådet Liselotte Fröjd (M), ordförande i krisledningsnämnden efter samråd med nämnden.

Eleverna från förskoleklass till och med årskurs sex, samt elever i särgrundskolan har fortfarande undervisning i sina skolor. Elever med särskilda behov kan också få komma till skolan och vissa nödvändiga moment i undervisningen kan också ske i skolornas lokaler.

Beslutet om distansundervisningen gäller till 7 februari. Innan dess görs en ny värdering av smittläget. För musik- och kulturskolan gäller det tills vidare. Det handlar om att minska risken för trängsel, i såväl skollokalerna som i kollektivtrafiken.

– Vi gör det för att smittspridningen fortfarande är hög och vi måste försöka hindra den, säger Liselotte Fröjd.

– Enligt barn- och utbildningsförvaltningen har distansundervisningen fungerat bra. Vi har också ett system som fungerar för att köra ut skollunch som kan hämtas på olika platser.

Tanums kommun hade 49 nya bekräftade fall av covid-19 under vecka 2, vilket betyder att smittspridningen inte minskar i kommunen, som den gör i stora delar av landet i övrigt.

Liselotte Fröjd har fattat beslut om distansundervisning för högstadiets elever i Tanumshede och Hamburgsund fram till 7 februari.