Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
STOD HELA RESAN. Cirka 20 personer fick stå mellan Göteborg och Torp i måndags.

Folk fortsätter stå på bussen från Göteborg

I måndags körde buss 841 från Göteborg mot Torp med flera stående resenärer. Några av dem var barn.

Sedan direktlinjen mellan Göteborg och Strömstad togs bort har det uppstått många problem. Veckopendlaren Olaf Bürger berättar om hur cirka 20 personer fick stå på buss 841 mellan Göteborg och Torp under måndag eftermiddag.

– Det var väldigt många som fick stå, även en del småbarn fick göra det, säger Olaf Bürger.

Han pendlar mellan Strömstad och Göteborg varje vecka och menar att han upplevt många problem under de senaste veckorna.

– Ibland väntar inte buss 871 som åker vidare mot Strömstad från Torp, en gång fick jag ta taxi, det blev krångligt och jag förlorade tid.

Olaf Bürger tycker att det är fel att folk ska behöva stå och speciellt att barn ska behöva göra det. Gunilla Wicktor som är presstalesman på Västtrafik menar att det inte ska vara så. Hon påpekar att Västtrafik har börjat sätta in extrabussar när trycket är som störst.

– Extrabussar ska finnas vid behov. Tanken är att ingen ska behöva stå, om några får stå på en buss är det förarens uppgift att kalla in en extrabuss, säger Gunilla Wicktor.

Hon menar att en extrabuss kallades in tio minuter efter att Olaf Bürger lämnat Göteborg i den överfulla bussen. Gunilla Wicktor säger att föraren informerade resenärerna om extrabussen.

– Jag och många andra befann oss långt bak i bussen, jag hörde ingen information om någon extrabuss. Det borde ha gått fram tydligare, säger Olaf Bürger.