Rygge flygplats (arkivbild).
Rygge flygplats (arkivbild). Bild: Amanda Hognert

Flygplatsägare i möte med hemligt flygbolag

Ägarna till Rygge flygplats, strax norr om norska gränsen, ska ha ett hemligt möte med ett flygbolag. Det kan vara avgörande för att kunna återöppna den nedlagda flygplatsen till våren.

ANNONS
|

Den här veckan sätter sig två representanter för ägarna till Rygge flygplats på ett flyg till en europeisk stad, för att säkra ett avtal med ett större flygbolag. Det skriver den norska tidningen Moss Avis.

Bolaget Jotunfjell Partners äger den sedan 2016 stängda flygplatsen, som ligger drygt fem mil norr om Strömstad. De siktar på att öppna den igen till nästa år.

Hemlighetsmakeriet är stort kring den möjliga affären med det icke namngivna flygbolaget.

– Jag ska själv inte vara med på den resan, och jag kan heller inte säga något om vilket flygbolag som representanterna ska möta, säger Jotunfjells talesperson Espen Ettre till Moss Avis.

ANNONS

Enligt honom är det avgörande att få ett avtal med det aktuella flygbolaget om flygplatsen ska kunna öppna till våren 2020.

– Nu är det ett flygbolag som det står och faller med. Preliminärt är det 2020 som gäller. Det är därför vi nu reser för att möta det här flygbolaget, men vi får se vad slutsatsen blir av det mötet, säger han till den norska tidningen.

Det var i oktober 2016 som en ny flygstolsavgift infördes i Norge, varpå Ryan­air valde att lägga ner sina flygningar till Moss flygplats Rygge­. Det ledde i sin tur till att flygplatsen tvingades stänga, och flygtrafiken har legat nere sedan dess.

ANNONS