Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Finns inga naturliga orsaker

Den tekniska undersökningen av hotellbranden i Fjällbacka är klar. Den visar att det inte finns några naturliga orsaker till branden på Stora hotellet i Fjällbacka.

Branden i annexet till Stora hotellet i Fjällbacka utbröts på midsommardagens morgon. Gästerna evakuerades snabbt av hotellets personal och ingen blev skadad. Branden hann släckas innan den spreds vidare.

– Personalen påbörjade släckningsarbetet med hjälp av skumsläckare, berättade Jimmy Göransson på räddningstjänsten i Tanum.

Han menade att hotellpersonalen gjorde ett bra arbete med att släcka elden. Polisen misstänkte tidigare att någon hade hällt tändvätska på platsen och tänt på. Den tekniska undersökningen som blev klar i veckan bekräftar tidigare tankebanor, det finns inga naturliga orsaker till branden.

– Branden är anlagd, antingen med uppsåt eller på grund av oaktsamhet, säger Anders Ragnesten, utredningschef hos Uddevallapolisen.

Han menar att någon måste ligga bakom branden, man polisen har ännu inte lyckats ta red på hur det gick till och varför.

– Kanske beror det på att någon har kastat en fimp, eller så är det helt enkelt gjort med uppsåt, menar Anders Ragnesten.

Han vet ännu inte om polisen ska fortsätta utredningen och ta reda på mer om brandens orsaker.

– Jag vet inte hur det kommer bli, jag har hunnit ta ställning till det ännu, menar Anders Ragnesten.

Han berättar att det kommer att ta cirka en vecka för honom att bestämma sig för om utredningen ska fortlöpa eller inte.