Fem till sjukhus efter olycka på länsväg 164

Fem personer är allvarligt skadade efter en trafikolycka på länsväg 164. De inblandade satt i en personbil som körde av vägen vid kommungränsen mellan Tanum och Dals-Ed strax efter klockan 14 på lördagen. Två av personerna hämtades med ambulanshelikopter.

ANNONS
|

Enligt polisen körde föraren av vägen i en kurva på länsväg 164 och voltade. De fem personerna i bilen skadades och tre av dem fördes med ambulans till Näl.

– De två som är allvarligt skadade fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, sa Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen, på lördagseftermiddagen.

Ambulanshelikoptern flög först till Näl, där de övriga patienterna vårdas, och sedan vidare till Sahlgrenskas Universitetssjukhus i Göteborg.

Enligt Jenny Hagman vid Sahlgrenskas pressjour ska en flicka i tonåren ha förts dit. Hennes skadeläge ska vara allvarligt med stabilt, uppger hon till GP.

Under söndagsmorgonen uppger Sahlgrenska att läget är oförändrat för flickan.

ANNONS

Övriga fyra personer vårdas på Näl.

Vid 20-tiden på lördagen meddelade polisen att skadeläget för alla de fem inblandande ska vara allvarligt men stabilt.

Polisen har dokumenterat olycksplatsen och bilen är tagen i beslag. Olyckan kommer att utredas vidare. En anmälan om grov vårdslöshet i trafik är upprättad.

ANNONS