Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fel och fräckt – eller – hederligt och korrekt?

Hans Inge Sältenberg är upprörd över mina åsikter om nattjouren på sjukhuset. För mig finns inga gränser för fräckhet eller för att vilseleda, enligt honom.

Men vad är det då som är fräckt, fel eller vilseledande? Att jag anser det var ett korkat beslut att flytta nattjouren från sjukhuset? Att jag anser att vi har ett stort och fint sjukhus? Att jag tror att alla partier, det vill säga även centerpartiet, vill att sjukhuset skall fungera som ett sjukhus skall fungera? Att man sänker hyran för sjukhusets lokaler? Att jag anser att de bestämmande i Västra Götalandregionen bör göra en kompletterande upphandling för att få tillbaka nattjouren till sjukhuset?

Det sistnämnda är uppenbarligen helt oacceptabelt för Sältenberg. Man får inte på ett enkelt och lättfattligt sätt säga ”de bestämmande”. Det är ”ohederligt” av mig att göra det. Det är viktigare att ange exakt vilken nämnd, och vilka, som fattade beslutet om nattjouren. Vem som är ”ansvarig”. För de flesta spelar nog detta mindre roll. Det viktiga är att ändra beslutet.

Det krävs en nitisk kalenderbitare som Sältenberg för att i stället koncentrera sig på att återigen älta vem som sade vad i regionens oöverskådliga labyrint av nämnder, utskott, kanslier, kommittéer, kollegier, styrelser och beredningar. Själv tycker jag som engagerad medborgare utan politiska uppdrag längre, att sakfrågan är viktigare.

Men dessvärre är det ju så att partierna här i Strömstad har väldigt litet inflytande på det som bestäms centralt i regionen. De kan tala om vad de tycker, och det gör de, men det är inte givet att de får något gehör. Det blir lätt så med stora otympliga organisationer som ibland glömmer bort lokala hjärtefrågor. Det vet ju inte minst centerpartiet som till och med hade en egen lokal förmåga i den förra regeringen utan att något hände i vårt närområde. Ja, om man undantar invigningen av bron över E 6 till Ylseröds camping förstås.

Sältenberg avslutar sin litania över mina tillkortakommanden med att säga att centerpartiet i Strömstad har kämpat för att sjukhuset som lokal skall kunna ge den vård som inte behöver akutsjukhusets resurser. Utmärkt! Något mätbart resultat av kämpandet har dock inte påvisats hittills. Men det kanske kommer. Under förutsättning naturligtvis att en eventuell framtida borgerlig majoritet i regionen inte får tillfälle att sälja sjukhuset.