Falskskyltade smuggelbilar stoppades

Tullen kunde i helgen stoppa tre falskskyltade bilar med olagliga varor i lasten.

ANNONS
LocationSvinesund|

Vid gränsövergångarna mellan Sverige och Norge finns flera kameror som norska tullen följer. Tullen använder bland annat kamerorna för att kontrollera om bilars registreringsskyltar är falska. Upptäcker de att en skylt är falsk är det en indikation på att föraren inte har rent mjöl i påsen.

I helgen stoppade tullen vid Svinesund tre falskregistrerade bilar som hade olaglig last. Det rapporterar Halden Arbeiderblad.

– Vi försöker stoppa alla falskregistrerade bilar vi ser. Det finns ju en anledning till att folk kör med falska skyltar, säger Per Kristian Grandahl vid tullen vid Svinesund till den norska tidningen.

I lördags följde tullen efter en bil med falska skyltar från gamla Svinesundsbron till Skjeberg. Föraren ställde bilen och var på väg bort från den, men när tullarna kom till platsen stannade han och sträckte armarna i luften. I bilen fann man 563 liter öl och 571 liter starksprit.

ANNONS

I söndags följde tullen och polisen efter en falskskyltad bil som stannade vid Ås. I bilen fanns 180 liter starksprit, 578 liter öl och 2 000 cigaretter. Kort därefter stoppade de ännu en bil med falska skyltar, som hade 188 liter starksprit, 384 liter öl och 3 960 cigaretter.

Allt som allt motsvarar de tre beslagen 310 000 norska kronor i obetalda avgifter, skriver Halden Arbeiderblad.

ANNONS