Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Facebook ska hindra användare från att sprida andras nakenbilder. Arkivbild.

Facebook ska hindra hämndporr

Vågar du tanka upp dina egna nakenbilder på Facebook? För att förhindra spridningen av hämndporr vill det sociala nätverket att du först laddar upp bilderna själv.

I framtiden kan det bli möjligt för ägaren att hindra egna nakenbilder från att laddas på Facebook av obehöriga, rapporterar ABC News. Genom att skicka bilden till sig själv i Facebooks chattverktyg skapas ett digitalt fingertryck för bilden. Om någon annan användare sedan försöker ladda upp samma bild känns den igen och spärras från uppladdning. Frågan är om användarna känner sig bekväma med att själva förse företaget med känsliga bilder. Vad händer om Facebook utsätts för dataintrång?

- De lagrar inte bilden, de lagrar länken och använder artificiell intelligens och andra fotomatchningstekniker, säger Australiens IT-kommissionär Inman Grant till ABC News, och understryker sin och myndighetens tilltro gentemot IT-jättens säkerhetsrutiner.

- Vi känner oss trygga med att de valt det säkraste sättet. Vi vill göra det möjligt för människor att skydda sig och vidta åtgärder, vi vill inte göra dem sårbara.

Australien är ett av fyra pilotländer som det sociala nätverket nu inleder samarbete med, enligt Facebooks säkerhetschef Antigone Davis.