Gestaltning av en cannabisplanta. Arkivbild. TT Nyhetsbyrån.
Gestaltning av en cannabisplanta. Arkivbild. TT Nyhetsbyrån. Bild: Matilde Campodonico

Förvarade narkotika – tilldelas skyddstillsyn

Cannabis, MDMA, tramadol och amfetamin är narkotika mannen påträffades med i sitt hem för snart två år sedan. Mannen erkänner. Och rätten tilldelar honom en övervakare.

ANNONS
LocationStrömstad||

Det var för två år sedan den numera dömda mannen påträffades med 150 gram cannabis, 2,5 gram tramadol och närmare ett gram av bådadera MDMA och amfetamin, på adressen han står skriven på i centrala Strömstad.

På onsdagen styrkte rätten åtalet som väcktes mot mannen för två månader sen. Han erkänner också brottet han misstänkts för, i förhör. Enligt honom själv har han varit narkotikaberoende i flera år men har slutat sedan ett halvår tillbaka. Han har inte tidigare dömts till frivårdande påföljd men däremot flera bötesstraff, bland annat för ringa narkotikabrott.

Rätten finner mannens livssituation förbättrad men konstaterar att han har ett övervakningsbehov. Den dömde ska också vara positivt inställd till att få en övervakare.

ANNONS

Förutom skyddstillsyn lämnar rätten en särskild föreskrift om att mannen ska genomgå den behandlingen frivården finner lämplig

ANNONS